diumenge, 13 de desembre del 2009

Intervenció de síntesi

En aquesta assignatura hem aprés a gestionar la nostra informació on cadascú ha creat el seu propi bloc. Un bloc és on podem exposar informació sobre algun tema en concret i que volem compartir amb els demés, per tant hi ha una interacció entre usuaris al voltant d’un mateix tema. El que ha creat el bloc crea el seu contingut i n’és el propietari.
Per a mi el bloc m'ha aportat moltes coses com per exemple, la relació amb la resta de companys, el fet de poder veure els blocs dels demés t’aporta una quantitat immensa d’informació sobre coses que tu no saps, com del pensaments dels demés al voltant d’un mateix tema, del que els hi agrada i del que no, en resum conèixer més els companys de classe. Per a mi és una de les coses més importants alhora d’haver elaborat el bloc, per suposat que penso anant mantenint-lo i veure els dels demés, és una finestra oberta al món de l’aprenentatge de nous coneixements i per enriquir-me cada dia una mica més.

Cadascú durant aquest darrers mesos ha anat fent entrades en el seu bloc sobre l’assignatura de Gestió de la Comunicació i TIC, com d’altres assignatures del curs. Pel que fa a Gestió de la Comunicació, les entrades que hem fet han estat sobre els exercicis que s'han anat realitzant i aprés a classe. Van acompanyades de les pràctiques que s’han fet per assolir bé els coneixements que ens ha explicat la Loles, com d’imatges, vídeos,... tot això fent-ho a través dels programes apréssos i navegant per internet.

Un recull de tot el que hem aprés en aquest quadrimestre és:

- Saber com publicar vídeos en el nostre bloc.

- Com gestionar la nostra informació a través del Notebook o el Delicious.

- Amb l’Audacity hem aprés a editar so (gravant la nostra veu i posar-li música de fons, jugant amb les pujades i baixades,...).

- El que és una Blocosfera, creada a partir dels moviments dels blocs, una comunitat de blocs sobre una mateixa temàtica.

- Com penjar el nostre àudio en el bloc.

- Que és la Cultura lliure, enriquir-nos tots de manera gratuïta i crear cada cop més cultura a cost 0 o molt més baix (econòmicament).

- El programa Gimp, per retocar imatges digitals.

- El Windows Moviemaker, per muntar vídeos amb imatges i so.

- El Slideshare, per penjar les teves presentacions en power point i que les pugui veure qui vulgui, i poder veure tu les dels demés.

- El programa JClic, per fer activitats per a nens al voltant d’un tema, i que les puguin realitzar en el ordinador.

- El GoogleDocs, per treballar en xarxa sobre un mateix document, molt útil per fer treballs amb els companys. I d’aquesta manera estalviar-te el fet d’anar enviant documents cada cop que es retoca alguna cosa del treball,...


A mi en particular m’agrada tot el que està relacionat amb les noves tecnologies, penso que ajuden molt alhora d’elaborar treballs, presentacions, i que són molt importants a nivell professional. Cada cop la digitalització va més enllà i s’imposa en el món laboral com imprescindible i gairebé primordial. En el món de l’educació que es el nostre, cada cop es va introduint més a les aules les TIC, per tant crec que és una assignatura necessària per aprendre cara al nostre futur com a educadors. Jo estic molt satisfeta del que he après, no tenia ni idea de cap dels programes que hem utilitzat i penso utilitzar alguns d’ells quan sigui mestra perquè són interessants per desenvolupar amb els nens.

Els que destacaria més com a futura mestra són: el Moviemaker + l’audacity i el JClic, són el que m’han aportat més educativament per treballar-los amb els infants. Amb el Moviemaker + l’audacity, el fet de poder enregistrar en àudio, imatges i vídeos els nens desenvolupen el tema comunicatiu, el llenguatge, d’aquesta manera tenen més fluïdesa en el vocabulari gestionant informació oral, en el cas del vídeo seria auditiva i visual. Podem ensenyar als nens processos de com elaborar un conte, alguna sortida,...infinitat de coses i d’aquesta manera fem més divertida i amena la classe. Per altre banda amb el JClic és molt important perquè, a través dels diferents jocs que es poden fer els podem utilitzar per ensenyar-los diferents temàtiques que estem treballant a classe, és un bon complement per desenvolupar temes com: els colors, els hàbits, els animals (de granja o de la selva), les fruites, verdures, els transports,...

Adjunto el link de les dues entrades dels treballs:

Enllaç
del treball amb el Moviemaker + l'Audacity

Enllaç
del treball amb el JClic

Estic molt contenta dels resultats dels treballs que he fet tant en grup, com individualment i dels continguts que he aprés. Ara toca posar-los en pràctica amb els nens!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada