dimarts, 29 de setembre del 2009

La Castanyera...

Hola companys i companyes!!

Avui a classe hem aprés a publicar un vídeo, el que jo he triat és el d’una classe de nens de p4 cantant la cançó de la Castanyera, ja que ve el temps de menjar castanyes... es divertit com els nens i nenes canten i ballen aquesta cançó popular.
L’he escollit perquè hem porta molts bons records de quan era petita i anava a l’escola. Recordo que en aquesta època, fèiem dibuixos de la Castanyera penjàvem per la classe sanefes de castanyes fetes per nosaltres, cantàvem la cançó típica i tradicional i la mestra ens explicava el conte de la Castanyera. Una de les coses que més m’agradava, era quan havíem de fer els panellets a classe amb tots els ingredients, que ens deia la mestra que havíem de portar i així, fer de petits cuiners per un dia. Després portar-los a casa per a la família, i que se’ls mengessin (però crec que gaire comestibles no eren).
També a l’escola, celebràvem la castanyada, fent un berenar al pati amb totes les classes, menjàvem castanyes (ben calentes, que amb el fred que feia, anaven molt bé per escalfar-me les mans) i jo sempre hem quedava tipa perquè m’agradaven i m’agraden molt! Després no sopava, però que bones són les castanyes recent fetes!


diumenge, 27 de setembre del 2009

Les Noves Tecnologies a les Escoles

Les escoles s’adapten a les noves tecnologies, les comunitats autònomes introdueixen els ordinadors a les classes, cada cop aquest aparell té més pes a les aules. En els alumnes de primària els hi comencen a proporcionar ordinadors i els alumnes de secundaria, tindran portàtils a classe dels quals s’hauran de fer càrrec (les famílies pagaran el 50% del aparell), això fa a que convidi a obrir un debat a fons sobre la relació entre: Tecnologia i Aprenentatge, algu sobre el que no hi ha criteri únic.

Les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) a les escoles es diu que:

- Poden promoure estratègies actives d’aprenentatge per part de l'alumne.
- Son rellevants per millorar el rendiment
- Van bé per preparar els alumnes per el mercat laboral.


Però també cal tenir present que la digitalització, no ha de treure lloc a que la bona educació és: “Una tasca artesanal i que educar és una feina de tots”.

Cert que les escoles s’han d’adaptar a les noves formes d’aprendre, de transformar el coneixement en innovació. Per tant l’objectiu és modernitzar i millorar l’educació. Tot això comporta a que els professors també es formin, que facin un curs, que renovin la seva manera d’ensenyar i així puguin fer la seva matèria utilitzant els ordinadors. Però hi han alguns docents que diuen, que encara seguiran fent les classes amb el mètode anterior i comenten que: “La relació humana és un valor irrenunciable de l’àmbit escolar i que l’ordinador anul·la el diàleg”.
Avui dia la generació que ha crescut amb la tecnologia, els hi és molt fàcil adaptar-se i els motiva més les classes amb els ordinadors, però crec que aquests aparells no milloraran el nivell educatiu dels estudiants, el fet de tenir-los no es suficient, sinó que s’ha de millorar la manera en que s’ensenya. Depèn de com s’utilitzi aquesta eina de treball serà positiva o negativa, el que s’ha de fer amb ella és potenciar i millorar l’estudi, es una ajuda com pot ser un llibre. Per tant aquestes noves tecnologies han d’ajudar a millorar els resultats pedagògics dels alumnes no a que no s’esforcin, ha de ser algu positiu i enriquidor pel seu futur.
Crec que la digitalització a les aules es bó, progressar en les noves tecnologies com pel que fan els ordinadors, la pissarra digital o la interactiva, si s’utilitzen amb mesura i be poden fer un gran servei per l’estudi, ja que t’obre un ventall de possibilitats en molts aspectes i penso que com tot, un s’ha d’anar acostumant i així obtenir resultats combinant l’esforç amb la tecnologia.




Imatges d'alumnes a les aules utilitzant les noves tecnologies

Informació obtinguda:
Diari “La Vanguardia” del dia 13 de Setembre del 2009 a la secció d’Opinió pàgina 24 i a la secció de Tendències pàgina 33
Diari “La Vanguardia” del dia 15 de Setembre del 2009 a la secció de Tendències pàgina 25

dijous, 17 de setembre del 2009

Presentació

Hola a tots i a totes!!

Hem dic Irene, sóc de Barcelona i sóc dissenyadora gràfica però, la meva verdadera vocació des de sempre ha estat ser mestra. Per fi començo la carrera de magisteri amb molta il·lusió i ganes, moltes ganes d'aprendre i de fer noves amistats amb els companys de classe però sobretot, aprendre força per després poder-ho posar en pràctica en el futur, treballant com a mestra amb els infants.
Aquest any vaig fer el curs de monitora de lleure i hem va agradar moltíssim, vaig aprendre moltes coses sobre el món de l'educació i els nens. Per tant ara toca ampliar aquests coneixements amb el Grau d'educació infantil.
Ara toca treballar de valent i amb ganes!!
Ens veiem a classe,
Que vagi molt bé el curs!!